Abstract schilderen (dinsdagmorgen)

315.00

Log in om je aan te melden voor reservelijst

23012, Mariken Vermeulen, 24 lessen, wekelijks, dinsdag van 09.30 tot 12.00 uur, start 19-09-2023

Artikelnummer: 23012 Categorie: Tag:

Abstract schilderen lijkt zo makkelijk, maar toch is het niet altijd eenvoudig om juist dát te schilderen wat je niet echt kunt zien.
En dat maakt abstracte kunst mooi : het heeft vaak een diepere betekenis of prikkelt elke keer weer je zintuigen door zijn originaliteit en/of schoonheid.
Lijkt het je wat om te Ieren spelen met vormen, ritmen en contrasten? Dan is deze cursus iets voor jou. Omdat we werken aan de hand van thema’s en je daarbinnen de nodige vrijheid en individuele begeleiding krijgt, is de cursus zowel een uitdaging voor beginners als gevorderden. Samen bewandelen we de weg van creativiteit, expressiviteit, originaliteit en eigenheid. Tijdens de lessen leer je werken met verschillende technieken (schetsen met houtskool, schilderen met acryl¬ of olieverf) en gebruiken we diverse materialen (papier, jute, zand, touw, draad enz.)
Ook bekijken we werken van andere kunstenaars. Enerzijds om inspiratie op te doen, maar ook om te zien hoe zij hun beeld opbouwen in vorm, kleur en compositie.
De uiteenlopende opdrachten duren ongeveer 2 tot 3 weken en aan het eind daarvan bekijken en bespreken we elkaars werk.

Bijkomende kosten: € 60 voor aanschaf van acrylverf, kwasten en doeken.
Zelf meenemen: eigen tekenmaterialen.