Filosofie

43.00

Log in om je aan te melden voor reservelijst

  • Cursusinfo: 18094, Ria Schoenmakers, 4 lessen, 1xper2weken, donderdag van 19.30 tot 21.30, start 25-10-2018
SKU: 18094 Categorie: Tag:

Misschien is filosofie iets voor u. Geen zware belasting. Een programma voor vier avonden. Nauwkeurig samengesteld uit actuele thema’s. Met gelijkgestemden in gesprek, onder deskundige begeleiding. Waar ieders inbreng wordt gewaardeerd. Elke avond een afgerond oberwerp, dat aanzet tot nadenken of verder lezen.
Mocht u een avond missen, dan is dat jammer, maar niet onoverkomelijk.

Het zal gaan over macht, over waarheid, over identiteit en er is ruimte voor een onderwerp naar keuze van de deelnemers.
-Kwesties als democratie en dictatuur worden bevraagd, Wat is populisme nou eigenlijk? Hoe komen wij daartoe?
-Is de waarheid van de wetenschap zoveel anders dan mijn waarheid? Hoe staat het met ons gevoel voor echt en onecht; voor fictie of feit? Wat kunnen we zeker weten?
-Wie ben jezelf; hoe komt mijn identiteit tot stand? Wat is vrijheid? Hoe vrij ben ik om mijn eigen leven vorm te geven?

Het gaat kortom over begrippen die we regelmatig in de mond nemen, over thema’s waar de kranten bol van staan, maar waar we zelden dieper over nadenken. Eik onderwerp is minder vanzelfsprekend dan het lijkt, kent interessante vragen waar filosofen over hebben nagedacht en die ook ons eigen leven raken.
De ervaring leert dat deelnemers de smaak te pakken krijgen en graag een vervolg willen. Dit najaar dus opnieuw de gelegenheid voor vier keer een boeiende donderdagavond.