Fotografie: Basiscursus praktische fotografie (maandagavond)

155.00

Log in om je aan te melden voor reservelijst

  • cursusinfo: 23008, Fred van Laarhoven, 12 lessen, 1 x per 2 weken, maandag van 19.30 tot 22.00, start 18-09-2023
Artikelnummer: 23008 Categorie: Tag:

Wil je beter leren fotograferen? Wil je sturing en/of ideeën opdoen? Je camera beter leren kennen en handmatig fotograferen? Dan is de cursus praktische fotografie iets voor jou.
In 12 lessen krijg je handreikingen en ga je bewuster kijken, oefen je met standpunten en basistechnieken om je op weg te helpen.

Al na enkele lessen merk je vooruitgang. Je krijgt inzicht in de techniek en gaat bewust kiezen voor sluitertijd, diafragma en ISO. Is dit nu nog geheimtaal dan kom je in deze cursus aan je trekken. Je foto’s gaan al snel meer bewondering oogsten. Nodig zijn een spiegelreflex- of systeemcamera met “manual” stand en losse flitser. Een statief is handig maar niet verplicht. Verschillende objectieven bieden je meer mogelijkheden, maar een goede zoomlens is ook prima.

De cursus raakt onderdelen die in vervolgcursussen worden uitgediept zoals bijvoorbeeld Lightroom/Photoshop. De onderwerpen zoeken we in Oisterwijk en directe omgeving. Daarbij zijn we natuurlijk een beetje afhankelijk van het weer. Bij slecht weer maken we studio-opstellingen waardoor de cursus altijd door kan gaan.
Je docent is een, zeer ervaren, gediplomeerd vakfotograaf / Algemeen Dagblad fotojournalist met bijna 40 jaar ervaring als fotograaf en als freelance docent ook verbonden aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie/De Nederlandse Fotovakschool.