FOTOGRAFIE: LIGHTROOM EN PHOTOSHOP (DONDERDAGAVOND)

155.00

Log in om je aan te melden voor reservelijst

  • cursusinfo: 23010, Fred van Laarhoven, 12 lessen, 1xper 2 weken, donderdag van 19.30-22.00, start 28-09-2023
Artikelnummer: 23010 Categorie: Tag:

Je hebt een goede camera waarmee je RAW bestanden kunt schieten? Fotograferen kun je. Toch wil je meer dan alleen maar het gemaakte beeld op een harde schijf opslaan. Je wilt meer uit je bestand halen en daarmee meer uit je hobby.

Dat ga ik je leren in de combinatie cursus Lightroom / Photoshop.  Adobe heeft met deze programma’s toonaangevende tools voor de fotograaf gemaakt waarmee foto’s kunnen worden gerepareerd, gemanipuleerd en/of verbeterd.

We kruipen in een bestand. Je leert te werken in lagen en alle essentiële aanpassingen te maken om je foto op een professioneel niveau te brengen. Afbeeldingsgrootte en resolutie, verschillen tussen JPG, Tiff en RAW, werken met Camera RAW, aanpassen belichting kleuren en contrasten, elementen verwijderen of verplaatsen, verscherpen, lensfouten oplossen, selectie maken, panoramafoto’s maken en het op de juiste manier omzetten naar zwart-wit. Het is maar een greep uit zaken die aan de orde komen.

Je dient de beschikking te hebben over een laptop met het, Nederlandstalige, Adobe combi-pakket Lightroom en Photoshop ( ± € 12,00 per maand bij Adobe.nl ) en plug-in Camera RAW. Je moet zelf al kennis hebben van hoe je laptop werkt. Hoe je mappen maakt en die weer kunt vinden. De besturing van je computer wordt niet uitgelegd.

Je docent is een, zeer ervaren, gediplomeerd vakfotograaf / Algemeen Dagblad fotojournalist met bijna 40 jaar ervaring als fotograaf en als freelance docent ook verbonden aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie/De Nederlandse Fotovakschool.