Schrijven: Levensverhalen schrijven (najaar 2019)

170.00

Log in om je aan te melden voor reservelijst

  • Cursusinfo: 19126, Hennie van Lare, 12 lessen, wekelijks, donderdag van 09.30 tot 12.00, start 19-09-2019

Iedereen heeft persoonlijke verhalen die de moeite waard zijn om vast te leggen.
In deze schrijfcursus licht je kleine stukjes uit het grote levensverhaal op. Zo ontstaan teksten over alledaagse belevenissen en bijzondere gebeurtenissen, en geschreven portretten van mensen die van belang zijn geweest in je leven.

Je leert technieken om dicht bij je herinneringen te komen en ze te vangen in woorden. Je ontdekt hoe je een tekst levendig kunt opschrijven, bijvoorbeeld door beeldende details te gebruiken en alle zintuigen aan te spreken.
In de les krijg je schrijfopdrachten waar je thuis aan verder kunt werken. De teksten die je schrijft worden tijdens de bijeenkomsten voorgelezen. Je krijgt positieve feedback van de docent en je medecursisten. Al doende groeit je schrijfvaardigheid.

De cursus is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te schrijven over zijn of haar eigen leven, schrijfervaring is niet nodig. Wel is het van belang dat je goed met je eigen ‘verhaal’ om kunt gaan. Plezier in schijven staat voorop.

Je kunt dit cursusseizoen op twee momenten beginnen met Levensverhalen schrijven. In januari 2020 start de tweede cursus. De cursussen zijn verschillend van inhoud en kunnen los van elkaar gevolgd worden.
Deze cursus (september) heeft als thema’s: naam, geuren, kindertijd, straat, foto’s, bruggen, ouders, dierbare voorwerpen, belangrijke personen, favoriete plek, handen, spreekwoorden.

Voor deze cursus betaal je ca. €3,50 voor kopieën, dit wordt in de les verrekend met de docent.