Onze docenten

De docenten die aan De Krekul verbonden zijn, hebben allemaal op hun vakgebied hun sporen verdiend. De één door een gedegen opleiding, de ander door jaren vakervaring en de meesten door een combinatie van opleiding en ervaring. Hieronder kun je wat meer te weten komen over de docenten. De volgorde is alfabetisch op achternaam.

astrid berkhout Astrid Berkhout (Keramisch handvormen, Rakustook)
Astrid volgde TeHaTex en daarna de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Zij is werkzaam in het onderwijs voor de beeldende vakken.

carla van bree Carla van Bree (Kunstgeschiedenis)
Carla (1971) studeerde aan de docentenopleiding van de Fontys kunstacademie in Tilburg (Ba) en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht (Ba). Ze geeft cursussen kunstgeschiedenis op verschillende volksuniversiteiten (onder andere Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg) en verwante instellingen, zoals het Katholiek Vrouwengilde. Ook geeft ze rondleidingen in museum De Pont in Tilburg.

Erike Dingemans Erika Dingemans – Tack (Edelsmeden, emailleren)
Erika behaalde in 2002 haar vakdiploma Goud- en zilversmeden aan de vakschool in Schoonhoven. Ze werkt ze in opdracht voor particulieren, maakt herinneringssieraden en is lid van “Kunstgroep Unique”. Ze werkt regelmatig als gastdocent in het basis- en voortgezet onderwijs.

 

lobke van eeden Lobke van Eeden (Teken en Schilderen & Samen kunst maken)
Lobke studeerde in 2004 af aan de kunstacademie in Utrecht (HKU). Daarna heeft ze verschillende cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen gegeven in tekenen, schilderen en ruimtelijk vormgeving en werkte ze mee aan culturele projecten van scholen, uitgeverijen en bibliotheken. Nu is ze docent beeldende vorming en cultuurcoordinator bij Kentalis Talent (school voor Doof/sh kinderen), illustreert en ontwerpt ze geboortekaartjes, maakt ze animatiefilmpjes in opdracht en probeert ze tussen alle bedrijven door haar eigen ontwikkeling op teken –en schildergebied bij te houden in haar autonoom werk. Op de Krekul geeft ze de cursus expressief schilderen, cursus tekenen en schilderen en workshops voor de weekendkrekul. Het plezier hebben in het ontdekken van mogelijkheden en het jezelf verrassen staat voorop!

 

 Mijn naam is Marielle Philippi, 32 jaar en woonachtig in Dongen samen met mijn man. Na mijn opleiding tot maatschappelijk werkster heb ik een lerarenopleiding gevolgd en ben ik les gaan geven op het MBO aan zowel jongeren als volwassenen.
In 2015 ontdekte ik een nieuwe trend op social media: geweven wandkleden. Ik volgde een cursus in Amsterdam en mijn nieuwe hobby was geboren.
In 2016 ben ik wandkleden op maat gaan verkopen en al snel begonnen met het verzorgen van workshops om mijn passie voor deze hernieuwde ambacht over te brengen op anderen.
Regelmatig volg ik e-cursussen in het Engels om mijn eigen technieken en vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Tijdens een wereldreis van een jaar heb ik veel inspiratie opgedaan, met name in de natuur. Ik vind het een uitdaging om de materialen die ik heb meegenomen, zoals stukjes hout en schelpen, in mijn wandkleden te verwerken. Ook haal ik inspiratie uit interieurtrends en mooie kleurencombinaties. Naast het weven ben ik mij gaan interesseren voor en verdiepen in andere textiele werkvormen zoals punchen, eco-dyeing (stof verven met natuurlijke materialen) en wol spinnen.
Oude ambachten die een echte comeback aan het maken zijn.

 

docent-schaken Egidion Hernando (schaken)
Mijn naam is Egidion Hernando. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg als Bedrijfseconoom, met accentprogramma Strategisch Management.
Sinds 2015 ben ik penningmeester van De Krekul. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf, HASTRA, waarbij het geven van advies en ondersteuning aan ondernemingen bij het maken van ondernemingsplannen, strategie, budgetten en administratieve hulp centraal staat.
Ik ben een groot liefhebber van schaken, omdat het een strategisch spel is. Eerder gaf ik schaakles aan kinderen bij mijn eigen schaakclub en aan hoogbegaafde kinderen bij de St. Caecileaschool in Berkel-Enschot.
Naast van strategie, houd ik van het lezen van boeken over geschiedenis, filosofie en van archeologische detectives.

Els Heunks (Creatieve handvaardigheden jeugd en jongeren)
Els geeft al jarenlang cursussen bij de Krekul na het behalen van de diploma’s Creatieve Handvaardigheid A en B bij de R.K. Vereniging Handenarbeid in ’s-Hertogenbosch.

Marie-Jose Innemee de Jong (creatief ontdekken)

Mijn naam is Marie-José Innemee – de Jong en ik ben woonachtig in Haaren. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen (resp. 7, 9 en 12 jaar). Als kind vond ik het heerlijk om kleurrijke creaties te maken. Ik liet me hierbij inspireren door de gekleurde energievelden, Aura’s, die ik zag rondom mensen. Op deze manier was ik in staat om te kijken naar de mens achter de mens. Daarbij luisterde ik al naar hun verhalen, observeerde hun gedrag en probeerde dit te analyseren. Mede door mijn opleiding aan de Hotelschool stond als een paal boven water dat ik wilde werken met mensen. Ik ben dan ook in de Werving en Selectiebranche gaan werken, waar ik diverse functies heb uitgeoefend. Steeds vaker werd ik door collegae gevraagd om hen te coachen. Dit heeft er toe geleid dat ik me meer wilde ontwikkelen op dat vlak. Door de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach aan De Kleine Tiki te combineren met mijn gave heb ik een geheel eigen manier gevonden om mensen te begeleiden. Ik werk vanuit mijn intuïtie op een lichte, speelse en creatieve manier. In mijn praktijk voor kunstzinnig Coachen, Colouring Mind and Body, geef ik individuele coachingssessies, workshops, trainingen en cursussen in kleine groepen. Ik werk metvolwassenen, kinderen en jongeren.

 

carla kennesCarla Kennes (Tekenen en schilderen)
Carla is professioneel teken- en schilderdocent met ruim 20 jaar ervaring. Naast cursussen op culturele centra, geeft ze dagworkshops op aanvraag en zomercursussen.. Naast full-time doceren zoekt ze verdieping in haar eigen tekenen en schilderen. Dit werk wordt met enige regelmaat geëxposeerd. Opleiding: Mollerinstituut afdeling TeHaTex Tilburg, Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven en de Westvest Academie in Goirle.

 Lia Laaracker (keyboards)
Op  9 jarige leeftijd is mijn passie voor muziek begonnen met het bespelen van het elektronisch orgel en de klarinet. Aan het Brabants Conservatorium heb ik gestudeerd voor elektronisch orgel  docerend musicus met als bijvak  piano en tenor saxofoon. Daarna keyboards aan de Hoge School Enschede .
Ik ben projectmatig  actief in o.a. harmonieorkest , big band, musicalorkest, saxofoonkwartet, verschillende popbands en andere bezettingen.
Ik heb v
ele jaren ervaring als docent toetsen op diverse kunstencentra en ik heb ervaring opgedaan op basisscholen met kort- en langlopende projecten.
Het blijft leuk om te werken met kinderen, jongeren en volwassenen.
Samen muziek maken, op zoek gaan naar muziektalent en het ontwikkelen hiervan is en blijft altijd weer een uitdaging.   

 

frank Frank van der Loo (Beeldhouwen, hakken in steen, portret- en figuur boetseren, lassen)
Frank heeft eerst vier jaar aan de kunstacademie in Eindhoven beeldhouwen gevolgd. Daarna is hij in 1978 naar de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch gegaan, waar hij in 1983 is afgestudeerd. Hij volgde daar de richting beeldhouwen en heeft nog een periode stage gelopen bij de bekende beeldhouwer Marius van Beek. In 1984 is hij naar Curaçao vertrokken en heeft hij 5 jaar les gegeven aan de Academia di Arte aldaar. Hij werkte daar ook als keramisch ontwerper bij een ontwikkelingsproject van de United Nations. Vanaf 1989 is hij als zelfstandig beeldend kunstenaar actief.

Ria Schoenmakers van Osch Ria Schoenmakers van Osch (Filosofie)
Ria studeerde dogmatische theologie aan de Theologische Faculteit Tilburg (1985) en filosofie aan de Faculteit voor Wijsbegeerte in Tilburg (2004). Na haar langjarige onderwijsloopbaan in het MBO economie, heeft ze de twee studies productief gemaakt voor een breder publiek. Ze heeft diverse cursussen voor volwassenen op haar naam staan. Ze verzorgt lezingen over wijsgerige en/of religieuze thema’s. Ze schreef en schrijft bij enige regelmaat over zin en zijn o.a. op de seniorenpagina van de Nieuwsklok. In Levenskerk verband verschijnt van haar hand een maandelijkse column. Voor Heeswijk publiceerde ze jarenlang overwegingen voor de zondagsliturgie. De nieuwe versies zijn ook nu nog af en toe te beluisteren.

Mariëlle Simons (Fotografie)

Mariëlle is afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
Sinds 2012 geeft ze met veel plezier cursussen en workshops fotografie bij de Krekul aan volwassenen en kinderen in de basisschoolleeftijd. Door haar kunstacademie achtergrond benadert Mariëlle fotografie voornamelijk creatief. Ze wil graag inspireren, creativiteit bij anderen stimuleren en creatief uitdagen.
Mariëlle is ook werkzaam als docent voor de beeldende vakken in het voortgezet onderwijs.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Foto-Charlotte-Tielemans-1.jpgCharlotte Tielemans (passie voor vilt)
Opleiding: TeHaTex, Mollerinstituut in Tilburg
Textiel is de rode draad door mijn leven, al op zeer jonge leeftijd heb ik leren haken, breien, borduren en weven.
De laatste 15 jaar deel ik mijn passie voor vilt tijdens de workshops die ik geef en op de kunstmarkten waar je mijn creaties kan komen bewonderen en kopen.
Ik werk met kleur, maak structuren, door bv wol met stof te vervilten: er ontstaat daardoor een nieuwe structuur, een nieuwe huid. Verder werk ik met lagen, en vind het een uitdaging om steeds nieuwe hoeden te bedenken.
Daarnaast eco-print ik op sjaals en jasjes die ik eerst heb gevilt.
Ik werk vooral toegepast en af en toe ontwerp en maak ik een wandobject.
En iedere keer opnieuw ben ik verwonderd wat handen kunnen creëren!
Kijk ook eens op mijn site www.passievoorvilt.nl

mariken vermeulen  Mariken Vermeulen (Abstract schilderen)
Mariken is afgestudeerd als grafisch ontwerpster en is een aantal jaren werkzaam geweest in de reclamewereld. Zij heeft jarenlange ervaring opgedaan door zelf veel schildercursussen te volgen. Sinds een aantal jaren geeft ze workshops en geeft ze les bij de Krekul.

 petra wols Petra Wols (creatief voor de jeugd)

Mijn naam is Petra Wols en ik woon sinds kort in Brabant. Ruim 25 jaar geleden ben ik met kinderen gaan werken en heb daarna de overstap gemaakt naar het begeleiden van ouders, gezinnen en beroepskrachten. Mijn ervaring ligt in de kinderopvang, jeugdhulpverlening, revalidatie, gehandicaptenzorg, GGZ, preventie, onderwijs en opvoedondersteuning. Ik ben een ‘versterker’ en stem af op vragen en behoeften van kinderen en volwassenen, ga samen op zoek naar de mogelijkheden en zet mensen in hun kracht. Verder ben ik een positief, flexibel en enthousiast mens en vind niet snel iets gek. In mijn vrije tijd ben ik een echt buitenmens en houd van wandelen, fietsen,Yoga, water, bergen en sneeuw. Ik ben creatief en vind het heerlijk om te tekenen, koken, tuinieren, zelf dingen te maken en nieuwe dingen te ontdekken.

foto-mariel-wijnansMariël Wijnans (tekenen en beeldend vormen voor jongeren)
Ik ben Mariël en werk vanaf 2011 als docent beeldende vakken op verschillende middelbare scholen.  Mijn diploma heb ik behaald aan de academie voor beeldende vormgeving te Tilburg. Ik werk nu vanaf 2011 als docent op een middelbare school. Verder heb ik gewerkt als pedagogisch medewerker en diverse opleidingen/cursussen gevolgd, onder andere een opleiding Theologie en EHBO. Daarnaast maak ik zelf beeldend werk en werk ik in opdracht. Op de Krekul geef ik cursussen aan kinderen en jongeren die graag creatief bezig willen zijn en hun talenten willen ontdekken en ontwikkelen.

gerienGerien de Zeeuw (Tuinontwerp)
Ik help mijn klanten die niet tevreden zijn met hun tuin. Door een advies, een ontwerptekening of een beplantingsplan verander ik de tuin in een plek die aansluit bij hun wensen en de omgeving met aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit. Kijk ook op www.tuinontwerpopmaat.nl